Hunddagis Hässelby

Sommaren 2017 tog vi över vårt hunddagis på Piongränd 2 i Hässelby. Här möts hundarna av två glada hunddagisfröknar då vi öppnar varje morgon kl 6.30. Lokalen är hemtrevlig och familjär och hundarna vistas i rum tillsammans med kompisar i samma storlek. Promenaderna tar vi i området kring Hässelby Strand, en sväng ner till rastgården i Grimsta eller till badvikarna nere vid Mälaren.

Om du är intresserad av en dagisplats för din hund ska du maila till hunddagis@dogcarestockholm.se
eller ringa direkt till dagiset på 073 399 70 10
Varmt välkommen!

Information

Piongränd 2, 165 60, Hässelby

073 399 70 10

Information

Bra att veta om våra hunddagis

Vi har gott om plats i våra öppna ljusa lokaler. Alla rum har stora fönster som släpper in mycket ljus och gör det lätt att vädra och få in frisk luft. Inredningen har vi försökt att likna vid hemmiljö med soffor, fåtöljer, sängar och liknande, allt för att göra det så bekvämt och tryggt som möjligt för vovvarna. Lokalen städas noga varje dag och naturligtvis uppfyller vi alla krav som Jordbruksverket ställer vad det gäller hållande av hund i hunddagisverksamhet.

Vi tar emot hundar på heltid mån-fre mellan 06.30/07.00-18.00. Priset är för närvarande 3900:-/månad och då ingår förutom full tillsyn, rastning och omsorg även bad och kloklippning. Vi har även möjlighet att inackordera din hund om du ska resa bort och behöver dygnet-runt-tillsyn. Vi tar emot löptikar.
Promenaderna sker framförallt i naturområdet kring Hässelby Strand, Mälaren och i Grimsta naturreservat. Vi försöker förstås variera promenadvägarna så mycket som möjligt både för vår egen och hundarnas skull. På förmiddagen går vi långpromenader på ca 1 timme och på eftermiddagarna är vi i rastgården eller ute på en kortare promenad. Alla hundar rastas minst 2 ggr/dag.

För oss är det viktigt att ingen hund känner sig stressad eller otrygg på dagis. Grupperna består av hundar på mellan 5-10 hundar i varje. Vi sätter ihop grupperna med tanke på att alla ska trivas och känna sig trygga. En ny hund har alltid en inskolningsperiod på minst en vecka då den i lugn och ro får bekanta sig med sina nya kompisar. Självklart får hundarna busa och röja av sig ute i rastgården eller på promenaden utan koppel så mycket de vill men inomhus upprätthåller vi ett lugn och ser till att lekarna är måttliga och inte stör någon som kanske vill vila.

Vi eftersträvar en nära kontakt med våra hundägare. Vi är noga med att informera om hur dagen varit för varje hund och hjälper gärna till med tips och råd om behovet finns.

Om du är intresserad av en dagisplats hos oss eller vill ha mer information ska du kontakta oss via mail eller telefon. Vi bokar då in ett besök då du får se hur vi har det och har möjlighet att ställa frågor. Vi ställer vissa krav på hundarna som går hos oss, bla att de är vaccinerade och försäkrade. Om det blir aktuellt med en dagisplats för din hund upprättas ett avtal och därefter bokar vi in inskolningen. Vi har ingen kö-lista utan tar in hundar efter behov som vi tror kan passa bäst in i grupperna.

Varmt välkommen!

06.30 Första dagisfröken kommer till dagis. Hon kollar dagboks-anteckningarna från gårdagen och lyssnar av telefonsvararen. Alla hundrum förses med vattenskålar och görs iordning för att ta emot vovvarna.

07.00 Dörren ställs upp för att ta emot de första hundarna. En del är morgontrötta medan andra är sugna på lek och kel med kompisarna. Dagis- fröken städar i alla hundrum och ser till att allt alla liggplatser är fräscha. Hon planerar även ihop grupperna för långpromenaderna.

09.00 Nu har de flesta hundarna kommit till dagis och dagisfröken nummer två tar ut det första gänget på långpromenad. Hundarnas lunch förbereds.

10.00-12.15 Dagisfröken nummer tre och fyra anländer och resterande hundar tas ut på långpromenad i grupper. Hundarna äter sin lunch efter sin långprommis.

12.30 Nu är alla hundar både mätta och belåtna efter förmiddagens aktiviteter och passar på att ta en tupplur. Dagisfröknarna klipper klor och badar de hundar som behöver. Vid den här tiden tar vi även emot eventuella inskolningshundar. Vi ser till att det är lugnt så att alla har möjlighet att vila innan det är dags för eftermiddagsrastningen.

13.30.00-15.30 Dags för en liten rastningsrunda i närområdet. Vi promenerar i grupper ca 20-30 min.

15.30-18.00 Hundarna börjar bli hämtade och dagisfröknarna tvättar smutsiga fällar och filtar och städar sådant som inte hanns med under morgonen. En del hundar är kvar ute i rastis medan andra tar det lite lugnare inomhus. Allt viktigt som hänt under dagen noteras i vår dagbok och skrivs upp på tavlan i hallen så att varje hundägare blir informerade när de hämtar.

18.00 Dagis stänger. Dagisfröken släcker och låser och alla har gått hem för dagen.

När får hundarna ”göra upp om rangen”?
Hundarna hos oss gör inte upp om någon rang. De är väl medvetna om att det är vi dagisfröknar som bestämmer. Ingen hund får ”trycka till” någon annan utan hos oss är hundarna sjyssta med varandra och slagsmål förekommer inte. Något annat skulle vara helt ohållbart.

Står hundarna och skäller hela dagarna?
Nej, det finns ingen anledning för dem att göra det. En hund som skäller oavbrutet kan vara stressad över sin situation. Stress kan bero på många olika faktorer men vår dagismiljö är utformad för att inte vara stressande utan passa hundarnas behov, därmed inte sagt att den passar alla individer. Naturligtvis vaktar vissa av våra hundar och säger till om någon ”främling” kommer innanför dörren.

Aktiverar ni hundarna på något sätt?
Både ja och nej. Hundarna hos oss har olika behov av fysisk och mental aktivering och vi är av den uppfattningen att det är varje hundägares uppgift att se till att sin hund får dessa behov tillgodosedda. Visst får hundarna aktivering i form av promenader och sällskap, lek och kel hos oss men det är fel att tro att man inte behöver göra något med sin hund bara för att man har den på dagis. En hund som är understimulerad på ett eller annat sätt kan bli väldigt svår att få att fungera på dagis.

Tar ni emot hundar på deltid eller strödagar?
Nej. Eftersom hundarna vistas i grupper går det inte att plocka in och ur hundar ur dessa hur som helst. Det blir alldeles för rörigt både för oss och för hundarna.

Tar ni emot alla raser?
Ja. Däremot finns det vissa raser som generellt är lättare än andra att få att fungera i flock.

Får hundarna leka på dagis?
Både ja och nej. Ute i rastis och på promenad utan koppel är all lek som är sjysst tillåten. Inomhus begränsar vi lekarna eftersom det finns vissa hundar som vill ha lugn och ro. Skulle hundarna leka oavbrutet hela dagarna skulle de vara alldeles för varvade och stressade när de blir hämtade.

Hur lång kö-tid har ni?
Vi har ingen kö med nummerordning utan tar in hundar utifrån gruppernas sammansättning. Rent generellt går det fortare att få en plats för en tik eller en kastrerad hane än en stor okastrerad hane. Lämna därför en intresseanmälan så fort du vet att du har behov av en dagisplats.

Min hund fungerar bara med vissa hundar, har ni plats för min hund?
Nej, eftersom hundarna vistas tillsammans i grupper som består av många olika sorters hundar- stora som små, hanar som tikar så måste din hund acceptera och inte bli stressad av andra hundar.

Välkommen med fler frågor!
hunddagis@dogcarestockholm.se

Kontakta oss i god tid.
Vi har ingen kölista utan tar in hundar efter behov med tanke på att grupperna ska bli så harmoniska som möjligt. Det kan därför vara svårt för oss att säga när just din hund får en plats, men ju tidigare vi får in din intresseanmälan desto större chans att du får en plats innan läget blir akut.

Välj ”rätt” ras och kön.
Om du är beroende av att ha din hund på dagis bör du beakta att vissa raser är mer lämpade än andra för att vistas i flock. Hundar med stor vaktinstinkt och hundar som inte tycker om eller är rädda för andra hundar kan vara svårare att få att fungera på dagis. Rent generellt upplever vi att tikarna har lättare att vistas med andra hundar än hanarna. Vårt råd är att du noga överväger vilken ras och vilket kön som passar dig och dina behov och förutsättningar bäst om du står i hundköpartankar och behöver en dagisplats.

Inskolning
När du väl fått en plats hos oss måste du ha med i beräkningen att din hund behöver en inskolningsperiod på minst 1-2 veckor innan den kan vistas längre dagar på dagis. Inskolningsperioden är till för att hunden i lugn och ro ska få bekanta sig med sin nya miljö och nya kompisar. Dagarna behöver vara kortare för att hunden ska hinna smälta alla nya intryck.

Löp och sjukdomar
Vi har möjlighet att ta emot din tik även då hon löper.
Om din hund blir sjuk får den inte vistas på dagis. Vi är mycket stränga med att inte ta emot hundar som visar symptom på sjukdom eller misstänks vara sjuka, på grund av smittorisken men även för att en sjuk hund behöver få lugn och ro. Vi har ett nära samarbete med Hässelby Veterinärpraktik som vi ofta rådfrågar. Det är därför viktigt att du har att alternativ till dagis om/när detta inträffar.

Ensamhetsträning
Även om din hund fått plats hos oss på dagis kommer din hund förmodligen ändå vara tvungen att lämnas hemma ibland varför det är bra om den tränas i att vara ensam kortare stunder.

Välkommen!